Wie zijn we? – Rozjinkes

Wie zijn we?

Rozjinkes bestaat sinds het voorjaar van 2005. De leden van Rozjinkes hebben verschillende muzikale roots, van klassiek tot pop, van straatmuziek tot theater. De aantrekkingskracht van de melancholische vrolijkheid van de jiddische klezmermuziek heeft hen bij elkaar gebracht. De naam is afgeleid van het gedicht “Rozjinkes mit mandlen”.

Cora van Pelt (zang, trombone)

Ik zong altijd al in koren met mijn oog gericht op het naderende optreden.
Daarnaast doe ik vanuit mijn werk veel met drama, stem- en lichaamsexpressie
(klik bijvoorbeeld even op www.tolco.nl)
In 1998 werd ik zangeres bij Nebbisj un Rebbisj, een groot klezmerorkest uit Hilversum, waar we o.a. muziektheaterprojecten deden. Muziek & theater: een prachtcombinatie! Na 7 jaar bij Nebbisj un Rebbisj gezongen te hebben, wilde ik graag kleinschaliger bezig gaan met de klezmermuziek. En zo is Rozjinkes geboren…

Martijn van Donk (gitaar, mandoline, zang)

Speelt vanaf zijn zestiende gitaar. Groeit op met The Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan en Neil Young. Martijn is pas vanaf 1990 echt begonnen met zingen. Later volgt de mandoline en percussie. Door de jaren heen heeft hij veel optreedervaring opgedaan in diverse (pop)muziekgezelschappen. Voor wat betreft de Klezmer gaat zijn voorkeur uit naar de melancholische kant.

Ivan Blagojevic (accordeon)

In mijn thuisland Servië ben ik opgeleid tot accordeonist. Na jaren optreden ben ik uiteindelijk in Nederland terechtgekomen. In Rozjinkes heb ik een leuke groep gevonden om ook hier weer heerlijk muziek te maken.

Viool, altviool

De altviool is een paar maatjes groter dan de viool, waardoor de klank ook lager en donkerder is. Daarom kan de altviool een melancholieke klank voortbrengen die zo mooi past bij de klezmermuziek. Over het algemeen heeft de alt een ondersteunende stem te spelen, maar ook als solo instrument krijgt de altviool genoeg ruimte binnen het Rozjinkes ensemble.

Hans van Dongen Torman (contrabas)

Na een paar jaar pianoles ben ik aan het einde van de middelbare school overgestapt op de bas en via dixieland, bop, de Breuker-stijl, free jazz en barok nu uitgekomen op de combinatie van klassieke muziek met het Baarns Kamerorkest Artoni en Septentriones en Klezmer bij de Rozjinkes. Een smakelijke combinatie!

Scroll naar boven